Gazet Van Antwerpen corona virus: dossier armoede

Gazet van Antwerpen pakte dit weekend uit met een dossier armoede in corona tijd.

2 van onze 5 verenigingen waar armoede het woord nemen kregen een plaats in dit dossier.  Dit is de link naar het volledige artikel: https://www.gva.be/cnt/dmf20200403_04912403/buurtwerkers-en-kwetsbaren-in-tijden-van-corona-rekken-met-goedkope-producten-al-wekenlang-leeg

Wat de krant niet heeft gehaald maar wat we toch ook willen benadrukken is dit:

Beste lezer 

Een kanttekening – een voetnoot die we zelf graag plaatsen bij de noodkreet die dit artikel is.  

Kijk en lees alsjeblieft doorheen het “slachtofferschap”. Uiteraard is er nood aan zorg voor mensen in armoede. En een Corona crisis maakt die nood enkel groter. Armen worden nog armer, wie het al moeilijk had krijgt het nog moeilijker. Wij roepen dus zeker mee op om bij te dragen waar je kan, goed burgerschap is gebaseerd op solidariteit. Er is echter nood aan meer dan solidariteit en noodhulp. Ook nu -in volle crisis- vragen we erkenning voor de unieke rol die mensen in armoede zelf kunnen spelen. STA-AN vzw is het netwerk van de 5 Antwerpse verenigingen waar armen het woord nemen en bestaat uit Recht-op, Filet divers, Centrum Kauwenberg, Open Huis en Betonne Jeugd.  We brengen mensen in armoede samen. Groepsbijeenkomsten zorgen ervoor dat mensen in armoede sterker worden en zelf het woord leren nemen. Dialoogmomenten en vormingen zorgen ervoor dat samenleving – middenveld – beleid op een andere manier naar armoede leert kijken en van ons concrete aanbevelingen krijgt om zelf aan de slag te gaan om de schande, die armoede is, weg te werken.   

 

Ons Antwerps netwerk bereikt jaarlijks meer dan 15 000 mensen. Leef je zelf in armoede? Zijn de verhalen in dit artikel herkenbaar en wil je actief uw steentje bijdragen? Word mee partner in armoedebestrijding , voor meer info surf naar:

betonnejeugd.org
Filet Divers.be
Kauwenberg.be
psc-openhuis.be
Recht-op.be

# Je bent niet alleen!  #Samen tegen armoede!